com . mon - woods

zelfst. naamw. (m/v)
Uitspraak: kom-mon woets

    • duurzaam droomland; daar waar men ruimte, waarde en leven deelt
    • stroming binnen de architectuur waarin middels modulaire houtbouw een duurzame constructie wordt vervaardigd; de nieuwe standaard voor bouwen

Europa’s meest duurzame wijk

Op een voormalig manegeterrein aan de rand van het landgoed Nimmerdor in Amersfoort, ontwikkelen wij Europa’s meest duurzame wijk. Een visionair project met oog voor bestaande ecologie, sociale inclusiviteit en een hoge kwaliteit van leven. 56 circulaire woningen, omgeven door een natuurgebied dat rijk is aan historie en biodiversiteit, vormgegeven op basis van de wensen van bewoners én anderen die een belang hebben in het gebied.

De maatschappij van de toekomst is ingericht op een betere balans tussen mens en natuur. In alles wat wij hier creëren, zijn we daarom op zoek naar harmonie. We stellen hoge ambities op circulariteit niveau en verbinden bewoners in een gemeenschap die sterker is dan de som van haar delen. Al deze inspanningen moeten ruim baan maken voor een nieuwe, gezonde en holistische vorm van leven. De ultieme balans tussen mens, stad en natuur

Verbonden in natuur en gemeenschap

Common Woods verlegt de grenzen van modulaire architectuur en vindt inspiratie in het decor waartegen zij gelegen is. Droom groot in een villa, of houd je leven compact in een appartement. Werk en creëer in je eigen atelierwoning, of bouw een groene oase op je dakterras. Bewonder het bos vanuit iedere kamer in je huis en leer de allerkleinste bosbewoners kennen.

Je zult hier veel samen zijn. Je verbouwt voedsel in de gemeenschappelijke kas en vindt elkaar voor een kop koffie in de buurtwoonkamer. Je deelt auto’s, fietsen en een innovatief circulair energiesysteem. Je werkt, geniet en bouwt met elkaar aan een bijzondere gemeenschap en een betere toekomst.

Community

Community building is een leidend concept binnen onze filosofie. Maar wat bedoelen we daar nu precies mee? Simpel gezegd omvat deze term het belang van gedeelde waarde. Common Woods is meer dan een serie percelen. Het is een gemeenschap, gebouwd op de ideeën, idealen en behoeften van haar leden. Een gemeenschap die bouwt aan een nieuw en gezond Nederland, waarin er ruimte is voor de stem van onze samenleving. Dit doen we met behulp van een online community platform, waarop de dialoog tussen toekomstige bewoners wordt gefaciliteerd.

Word lid van onze community en denk mee over Common Woods.

Ons team

Onze partners

Droom, creëer en woon in Europa’s meest duurzame wijk.

Schrijf je in