Blog

Waarom je je juist nu helemaal suf moet genieten

Zorgen om gezondheid, economie, je bedrijf, groei. Als je het nieuws las, het afgelopen jaar, werd je niet vrolijk. Maar, dat is wat nieuws doet, dat was ook zo voordat Corona uitbrak. Zorgen zijn van alle tijden. Sommige tijden natuurlijk wat meer dan andere, alleen nu is er sprake van een collectieve zorg die je behoorlijk bezig kan houden.

Loop je eigen pad

In welk schuitje je ook zit; het is voor iedereen anders. De één is blij met wat onthaasting en intimiteit, de ander is onrustig of heeft grote zorgen. Het is er allemaal. Wat belangrijk en relevant is: volg je eigen pad. Leef jouw leven. Alleen jij weet wat goed voor jou is en welke stappen jij te zetten hebt. Vergelijken of je zorgen maken om zaken waar je geen invloed op hebt, heeft geen zin. Het is verleidelijk om je daarin te verliezen.

Roeien met de riemen die je hebt

Je kunt de omstandigheden niet veranderen. Jouw invloed zit hem in wat je met jouw uitdagingen doet, elk moment weer. Dat vraagt om aandacht naar binnen toe. Wat voel je, wat denk je, welke actie is nu nodig? In plaats van alsmaar doorhollen, is het zinvol juist achterover te leunen en de rust op te zoeken. Op deze manier lukt het vaak beter om alles op een rijtje te zetten en naar omstandigheden de beste beslissingen te nemen.

Waarom juist nu genieten? 

Genieten zet je letterlijk in een hogere energie. Alle manifestatie gebeurt altijd vanuit positieve energie. Denk maar aan als je in de flow zit, als alles lukt, dan voel je een enthousiasme en opwinding. Een gevoel waarbij de wereld aan je voeten ligt en geen uitdaging te klein is. Genieten van dat kopje koffie, een grapje, de zon op je huid, de lente die zich ontpopt; tel je zegeningen, wees dankbaar. Hoe meer je geniet, hoe beter jij in je vel komt met inspiratie en creatie tot gevolg.

Luister naar je emoties

Momenten van angst, zorgen, verdriet, boosheid en andere emoties, ook die horen er bij. Deze emoties zijn er als gevolg van iets wat niet lekker zit. De uitdaging is om deze emoties helemaal toe te laten. Die emoties zijn er vaak niet voor niets. Stop ze niet weg. Hoe meer je je ermee verbindt, hoe sneller ze verdwijnen. Je kunt het vergelijken met hoofdpijn hebben. Je kunt het negeren, maar daar gaat het echt niet eerder door weg. Sterker nog: door juist even tijd te maken voor die hoofdpijn, komt er inzicht waarom deze ontstaan is en geef je jezelf ruimte om helderheid te creëren en te doen wat je moet doen.

NU lukt het makkelijker

Bijzonder aan deze Corona-tijd is dat de toekomstplannen zijn weggevallen. Je kunt in deze tijd alleen maar leven bij de dag. Zelfs nu met de vaccinatieplannen, we weten niet wanneer het voorbij is. Dat geeft een mooie kans om te wennen aan deze manier van leven. Want, werkt het niet altijd zo? We leren nu om in het nu zijn. Het is een kans om te vertragen, meer te leren voelen, de kwaliteit uit de dag te halen. Op deze manier leven brengt je niet alleen nu het allerbeste. Dit is altijd de optimale manier van het allerbeste bereiken.

NU balans, een toekomst met balans

De toekomst is altijd een opvolging van wat er nu is. Je zult altijd oogsten wat je zaait. Alles begint klein. Wat je in de toekomst ook wilt, je kunt de kwaliteit NU al leven. NU meer aandacht, NU meer voelen, NU productief zijn, NU genieten. Op deze manier doe je jezelf niet alleen vandaag een plezier, je creëert ook de allerbeste uitkomst in de toekomst.

Ik weet hoe het voelt. Juist door zelf mijn patronen tegen te komen en te doorbreken herken ik als coach zo goed bij anderen wat hen in de weg zit en hoe je dit effectief kunt doorbreken.  Hierdoor voel je je weer een stukje vrijer en zet je met meer gemak en plezier de volgende stappen.